ELMATIK inzenjering je porodična firma osnovana 2014. godine u Zaječaru. Osnivači firme su mladi diplomirani master inženjer mehatronike Aleksandar Ristić i njegov otac iskusni diplomirani inženjer elektrotehnike Sladoljub Ristić.

Davna očeva želja, da jedan od sinova krene njegovim putem je ostvarena. Odlučio je, posle rada u poznatim firmama, da za poslodavca izabere svog sina, zajedno sa njim radi i pomogne koliko mu to godine dozvole.

Kao dečak, Aleksandar je radio u maloj radionici svog oca, pomagao i zavoleo tehniku. Za vreme obrazovanja u Tehničkoj školi u Zaječaru od strogih i kvalitetnih profesora dobija sugestiju da upiše mehatroniku. Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u roku završava ovaj osnovne studije ovog smera, a kasnije je i master studije, sa visokim prosekom. Njegovi radovi tokom studiranja vezani su za atomatizaciju u ekpsloataciji obnovljivih izvora energije (solarna energija) kao i za konfigurisanje i organizaciju pogona za proizvodnju kablova (izbor opreme za dati proizvodni asortiman, proveru kapaciteta i kompletno projektovanje nove fabrike).

Sladoljub je svoju karijeru započeo na Hidroelektrani Đerdap I čiji je bio stipendista i gde je radio svoj diplomski rad na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Proveo je dvadeset godina u Fabrici kablova Zaječar, baveći se automatizacijom, projektovanjem, montažama i puštanjem u rad opreme za proizvodnju kablova. Poslednje četiri godine proveo je u NOVKABELU u Novom Sadu kao rukovodioc održavanja i investicija. Radio je kao konsultant na izgradnji nofih proizvodnih kapaciteta za proizvodnu kablova, bavio se montažom i puštanjem opreme u rad.

5 godina. Mnoštovo zadovoljnih korsnika.